Studietur til Berlin

Studietur til Berlin
26 elever og 3 lærere var i Berlin på studietur i ekskursjonsuka i mars. Elevene bodde to eller tre sammen hos tysktalende vertsfamilier, og fikk dermed testet ut sin språklige kompetanse fra første stund. De ble  også godt kjent med Berlin sin undergrunnsbane, som vi tok mange ganger hver dag.

Elevene hadde 20 timer med tyskundervisning i løpet at de seks dagene i Berlin, og da var de oppdelt i to grupper, ut fra språklig kompetanse. Flere ganger var de med på guidede fotturer i byen, som den ene språklæreren hadde ansvar for. På guideturene fikk elevene oppleve alt fra Riksdagen til Potsdamer Platz, Holocaust-minnesmerket, den historiske Berlinmuren og Berlins største sjokoladebutikk. Den ene vandreturen startet på Gedarmenmarkt, kjent som en av de flotteste plassene i Berlin, med sine tre monumentale byggverk.

Språkskolen foreleste også om den kalde krigen og Berlinmuren, og tok gruppen med på en utendørs utstilling om Berlinmuren. Her fikk elevene se hvordan muren opplevdes fra både vest og øst, og flere hverdagssituasjoner ble her levendegjort. Et besøk på det jødiske museum og halvdagsutflukt til Potsdam ble det også tid til. Og selvsagt hadde både elever og lærere tid shopping og cafébesøk i flere av byens bydeler. Som dere ser på det ene bildet var lærerne også på en typisk tysk iscafé, som tilbyr iskreasjoner som metter både øyne og mage.

X