Studietur til Trondheim

Studietur til Trondheim

Iselin Haukeland og Marcus T.Ø. Henriksbø i 2D har vært på studietur til NTNU og Trondheim med de andre forskerlinjeelevene i Vg2. Turen inneholdt program knyttet til både realfag og historiefaget. 

– Kan dere fortelle litt om hva dere gjorde på NTNU?

– Vi ble delt inn i grupper med forskjellige studenter som har gått her på Danielsen, og så viste de oss rundt og så hadde de quiz, forteller Iselin. – Men først begynte det med et foredrag om de ulike sivilingeniørstudiene, fortsetter hun.
– Mens vi hadde quizen viste de oss rundt og så var det veldig mye på teknologiske studier – veldig mye moderne og med forskjellige kybernetikk og roboter og kule apparater, forteller Marcus.
– Vi fikk prøve segway og elektropistol, sier Iselin. – Elektropistolen hadde de laget selv under studiene.
– Og hackerspace er en klubb for de som går på NTNU og som er interessert i data og i å bygge ting, forteller Marcus. – Elektrisk energi var det en del av, og vi så på hvordan transformatorer fungerte. – Så fikk vi prøve oculos-rift, som er briller som gjør at man opplever virtual reality, fortsetter han.

– Hva var det kjekkeste dere gjorde på studieturen?

– Besøket hos NTNU, svarer begge. – Fikk mer lyst til å begynne der, sier Iselin.
– Så var hotell fint, og det var god mat, mener Marcus.

– Hva hadde dere ellers på programmet?

– Vi var på kino og så Birkebeinerne, svarer Marcus. – Jeg likte filmen, sier Iselin.
– Vi var også på Tyholttårnet. Det var kjekt og sosialt og med god utsikt, synes de begge.
– Så var vi på Nidarosdomen og lærte litt om hvordan den var utsmykket før og i dag, forteller Iselin. – Og litt om konger og sånn, avslutter Marcus.

 

 

X