Symposium med Bibelen som tema

Symposium med Bibelen som tema

Foredrag, bibelquiz og bibelteater

IMG_2232

Rektors bibelquiz begynte med enkle spørsmål.

 

Mandag 27. januar hadde Vg3-elevene symposium med Bibelen som tema. Flere foredragsholdere var invitert for å forelese og inspirere, og symposiumet varte hele skoledagen. Først ut var Hans Johan Sagrusten, som er bibelbrukskonsulent i Bibelselskapet, og som også er en ivrig kontrabassist. Han bidro med sin enorme kunnskap og foredro om de fire evangeliene og deres pålitelighet. I tillegg underholdte han med en nidvise om det som hevdes på side 259 i DaVinci-koden om de fire evangeliene og at de ble byttet ut på kirkemøtet i Nikea i år 300.

Ifølge Sagrusten er påstanden som Dan Brown kommer med lett å motbevise, blant annet ved hjelp av de 67 arkeologiske bibeltekstene fra år 300 som er funnet og som er identiske med evangeliene i den Bibelen som vi har i dag.

Etter forelesningene av Sagrusten hadde rektoren vår, Bård Hauge, en bibelquiz som fant stort engasjement blant elevene, og hvor klasse 3D gikk av med seieren.

Senere var det bibelteater og fokus på bibelord i dagligtalen. Også klasse 3D bidro, under tittelen Hva betyr Bibelen for folk i dag?

De fem beste:)

De fem beste:)

Fornøyd med dagen så langt

– Synes det har vært bra, har klart å følge med hele tiden, sier Ingrid Austevoll fra 3A.

– Gøy med en annerledes dag hvor vi lærer om Bibelen og fokuserer på det som er viktig, mener Sara Bjorvatn fra 3E. – Mannen som var her ( Hans Johan Sagrusten, red.adm.) var veldig god til å snakke for seg, fortsetter hun.

Kristina Utslottøy fra 3A forteller at de har hatt om Bibelens troverdighet før, men at de gikk dypere inn på det nå og at det var lettere å få det med seg når han som har skrevet boka er her. – Gøy at han spilte bass, sier Kristina. – Det løftet alt og var god underholdning.

– At Finn (vaktmester Indrebø, red.adm.) delte av seg selv var veldig bra, påpeker Sara. – Skulle gjerne sett mer av det fra andre lærere også, fortsetter Sara smilende.

Kristina ser ellers fram til skuespillet som en person skal ha med seg selv senere på dagen.

Fra venstre: Kristina,  Ingrid og Sara.

Fra venstre: Kristina,
Ingrid og Sara.

IMG_2226

Etterhvert ble tydeligvis bibelquizen vanskeligere.

Etterhvert ble bibelquizen tydeligvis vanskeligere.

Dette var kjekt!

– Engasjert foreleser, mener Vegard Fotland Eikum, om Sagrusten.

– Fyren (Sagrusten, red.adm) har peiling på hva han snakker om og det er tydelig at han ønsker å lære det fra seg til en yngre generasjon, sier William Sekkingstad.

Lars Eivind Hjartholm syntes det var interessant med papyrus og hvordan de kunne fram til riktig alder. William vant Bibelquizen sammen med to andre i klassen, og syntes det var kjekt å vinne en bibel.

– Er det noe dere ser fram til etter lunsjpausen?

– Bibel på 45 minutter høres interessant ut! Og gratis mat på skolen er flott, sier Vegard.

– Vi gleder oss til vår klasse skal opptre, sier William.

Både Vegard, William og Eiving går i klasse 3D.

Fra venstre: Eivind, William og Vegard.

Fra venstre: Eivind, William og Vegard.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X