Tidligere elever

På Gå ut Senteret

To av fjorårets Vg3-elever er nå elever på bibelskolen Gå Ut Senteret i Trondheim. Heidi Kleven Hauge og Marte Døskeland Eikhaug har valgt linja Global Disippel, hvor de har en lengre praksis i utlandet. Før og etter uteoppholdet får de undervisning og veiledning på bibelskolen i Trondheim.

20151029_142510

– Hvorfor har dere valgt å gå på Gå Ut Senteret?

– Jeg begynte fordi jeg både hadde lyst å reise og gå på bibelskolen for å bli kjent med Gud, svarer Marte.
– Mye det samme, lyst å ha et fri år og bli bedre kjent med Gud. Men hadde også lyst å reise og oppleve Gud på den måten også, forteller Heidi.

– Kan dere fortelle litt om hverdagen på bibelskolen?

– Vi har skole fra 9-15 hver dag, og da har vi forskjellige fag – om kultur, bibel og disippelliv. Det er opplegg på kveldene som for eksempel hver mandag har vi fellesskapskveld hvor vi gjør ting med hele klassen, sier Heidi.

– Vi leker og ser på film. Vi bor seks og seks sammen i leiligheter der vi lager middag sammen, så vi blir fort godt kjent, fortsetter hun.
– Hver lørdag er vi i Salem på studentgudstjeneste og hver torsdag er det bønn og lovsang som vi kan være med på i Salem, svarer Marte.

– Dere skal nå ut og reise og delta i misjonsarbeid. Hvordan foregår dette og hva skal dere gjøre?

– Jeg skal til Ecuador og jeg og to andre skal jobbe på en skole som engelsklærere. Skolen har et samarbeid med Normisjon. Og så skal vi være knyttet til ungdomsarbeid i den landsbyen hvor vi skal bo i en menighet, forteller Heidi.
– Jeg skal til India og Bali. På Bali skal vi bo med norske i en villa og gjøre mye forskjellig, som forskjellig bistandsarbeid. Etter to måneder på Bali skal jeg videre til India, der vi skal være engelsklærere og miljøarbeidere.

– Hvordan har dere forberedt dere til reisen?

– Har lært mye på skolen om kultur og de har informert mye om problemstillinger ved å besøke en annen kultur, svarer Marte. – Og vi har hatt et prosjekt om landet vi skal til og har presentert det for klassen. Har også en mentor og individuelle samtaler med mentoren. Har hatt mange team-samlinger vi som skal reise sammen, og har også hatt om kultursjokk, fortsetter Marte.
– Bor ganske sentralt i Trondheim by. Det er ganske bra for blir litt i en boble når man går på bibelskolen, men når vi bor midt i byen kan vi gå i Salem og dermed i et annet miljø også. Veldig bra klassemiljø og bra lærere som viser at de bryr seg, mener Heidi.

Vi ønsker Marte og Heidi god tur og Guds velsignelse over reisen og arbeidet de skal gjøre.

 

 

X