Til topps i friidrett og fotball

Til topps i friidrett og fotball

Sigrid Haga og Sondre Harila, som nettopp er kommet hjem fra skoleåret på Hillcrest, kan skilte med gode idrettsresultater fra USA-året. Sigrid valgte friidrett som sportsgren den siste sesongen på Hillcrest, og vant flere langdistanseløp.

Sondre spilte fotball i den første sportssesongen, og laget tok flere rekorder. Som Sigrid drev han også med friidrett i tredje sesong, og da kom han på 2. plass på 3200-meteren.

Sigrid inntok førsteplassen!

Treningen fant sted hver dag rett etter skolen. – Jeg var på et koselig, men lite lag med både gutter og jenter, forteller Sigrid, som var den eneste jenta fra Danielsen som valgte friidrett.

Sondres lag tok flere rekorder. Og på fotballaget Sondre Harila spilte på var det mange meksikanere som var veldig gode.

– Det var et veldig godt lag. Det var trening etter skolen hver dag, og en del kamper rundt omkring i Minnesota. Veldig gøy å komme seg ut og treffe mange folk som jeg ellers ikke hadde truffet, forteller Sondre.

Han fikk sin favorittposisjon som sentral midtbanestpiller, og var litt mer defensiv i rollen.

– Det ble mye løping og fordeling av baller. Vi var et veldig bra lag og fikk flere rekorder i Minnesota, med både mest mål i én sesong og mest mål i én kamp, fortsetter han.

De var rundt på konkurranser i Fergus Falls, og på det største stevnet var det 15 skoler. Treneren var ifølge Sigrid både flink og snill, og ba for de før treningene og konkurransene.

– Det var veldig kjekt, sier hun om løpene på 1600 og 3200 meter, hvor hun flere ganger inntok førsteplassen.

Les mer i Fergus Falls Journal her og her.

– Jeg løp med en på laget og vi pushet hverandre litt, fortsetter Sigrid.

Blant annet vant hun med tidene 5:48 på 1600-meteren og 13.08 på 3200-meteren.

De vant sesongen, men ikke sluttspillet, da det i følge Sondre var forferdelig vær den dagen og det ikke passet lagets spillestil.

I tredje sesong valgte han friidrett og dermed løping.

– Utrolig kjekt det og. Ble kjent med nye folk. Hadde lyst til å bli raskere med ballen, og gjennom løpingen kom jeg i bedre form, forteller Sondre.

Han valgte kortdistanseløping, hvor de skulle løpe 100-meteren og 200-meteren. Mot slutten sprang han også litt langdistanser, og vant da 2. plassen på 3200 meteren.

Vi gratulerer Sigrid og Sondre med seierene!

X