Tyskelevene i Berlin

Tyskelevene i Berlin

22 Tyskelevene i Vg1 og Vg2 var på studietur til Berlin nesten hele forrige uke. De gikk på språkskole fra kl. 9-12 hver dag, bodde hos vertsfamilier og lærte ellers mye om Tysklands og Berlin sin historie!

Etter språkskolen bar det ut i storbyen på ulike typer guideturer. Den ene dagen var elevgruppen på halvdagsutflukt til Potsdam, med sine vakre preussiske slott og store parker.

Berlinmuren og dens konsekvenser måtte de selvsagt se på og lære mer om. Den splittet jo ikke bare byen, men også Europa og store deler av verden forøvrig gjennom flere tiår. Dette lærte de mye om på utendørsmuséet i Bernauer Straße.

Elevene var også på en på en kort gudstjeneste i Berliner Dom, en svært vakker kirke, og byens største. Det var en fin opplevelse med et flott frelsesbudskap midt i fastetiden.

Vi som var i Berlin fikk også vite hvor Angela Merkelig bor, hvis noen skulle lure på det:). Hun har valgt å ikke bo i Kanzleramt, men i sin private leilighet, som er mer eller mindre helt ordinær. Den siste kvelden spiste vi på restauranten som er naboen til Merkels private leilighet.

Vi har også sett på jødiske minnesmerker i bydelen Spandauer Vorstadt, hvor de fleste jødene bodde før krigen. Nå bor det ca 12.000 jøder i Berlin.

Shopping var det også mye tid til, selv om flere av elevene nok kunne tenke seg enda mer tid til det!
Det var en flott gjeng med elever å ha med seg på tur!:)

 

X