Våg å tenke

Våg å tenke

I anledning 80-årsjubiléet til Danielsen skoler ble boka Våg å tenke lansert sist mandag. Alle Vg3-elevene var til stede og fikk et eksemplar. 
Bokas redaktør, Margunn Serigstad Dahle, opmuntret til den frie tanke, men samtidig til å tenke rett: Å tenke fritt er stort, men å tenke rett er større.

Alle har et livssyn, en «tro», selv om en ikke er bevisst på ens livssyn, fortsatte Margunn Serigstad Dahle. – Det kristne livssynsperspektivet er troverdig og relevant. Margunn Serigstad Dahle oppfordret til en oppdagelsesreise, via den vandring som boka Våg å tenke gir. Selv har hun skrevet om det budskapet og «brillene» vi har på oss når vi leser, hører eller ser.

Rektor Bård Hauge er glad for boka og mener den kan hjelpe oss til å ha et kristent perspektiv på fagene. Vår tidligere rektor, Lars Johan Danielsen, oppfordrer oss til å tenke om virkeligheten slik Gud gjør, for da kan vi være sikker på at vi tenker riktig. Asle Ystebøs artikkel handler nettopp om dette; om retten til frihet til å tenke – også på Gud.

Kjartan Rødlands artikkel om Dannaen gir uttrykk for en åpen «skoledør», hvor mange ungdommer fikk en ny sjanse.

 

Tore Hjalmar Sævik forteller om betydningen av Danielsen skoler som møteplass for forskjellige kristne miljøer, og dessuten dette at skolen var (og er) åpen for alle, troende eller ikke.

Torkil Åmland sin artikkel om menneskerettigheter i fortid, nåtid og fremtid, har sitt utgangspunkt i at menneskerettighetene var en kristen tanke.

Håkon Lindland Tveit sitt innlegg inneholder mange ulike meningsbrytninger om menneskeverdet når det gjelder selvbestemt abort, med en klar oppfordring til Danielsen skoler og til alle Danielsen-elever om å delta i debatten og å engasjere seg.

Nils Ivar Brennhaug og Kjersti Stenhjem Lie har i sine artikler fokus på henholdsvis verdibasert ledelse og om hvordan det leder til nye verdier, og på karriereveiledning – med Danielsen VGS som eksempel.

Undertegnede gleder seg til å lese boka:)

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

X