Brukes ikke inntil videre

Søk skoleplass

Ordinær søknadsfrist for skoleplass neste skoleår er 1. mars. Frist for spesiell vurdering er 1. februar.
  • Første inntak er i mars med svarfrist rundt 1. april.
  • Søkere til Vg1 må legge ved en signert utskrift fra ungdomsskolen på 1. halvårs karakterer fra 10. klasse og eventuelt avsluttende fag fra 8. og 9. klasse av valgfag, musikk, mat og helse.
  • Søkere til Vg2 og Vg3 legger ved karakterer fra tidligere trinn og 1. halvårs karakterene for inneværende år.
  • Påbygg tilbyr vi i samarbeid med Danielsen Intensivgymnas. Søkere til påbygg bruker denne lenken til å søke som skoleplass.
  • De som har brukt opp ungdomsretten og er voksne eller skal ta enkeltfag, må normalt søke til Danielsen Intensivgymnas.
  • Søk også her om du ønsker å bytte skole til Danielsen VGS i løpet av skoleåret. Ring oss også på 55 55 98 00 for å sjekke om vi har ledig skoleplass.
  • Alle som får tilbud om skoleplass på Vg1 studiespesialisering, vil kunne velge KRIK-linje ved inntak i april.

Om søknad

Grunnlaget for inntak er karakterene på vitnemålet eller halvårsvurdering i 10. klasse i alle fag som kommer på vitnemålet. Disse karakterene må legges ved når man søker. Søkerne rangeres etter poengsum som regnes ut på samme måte som for de offentlige skolene.

Søkere fra ungdomsskoler under Egill Danielsen Stiftelse som prioriterer Danielsen Videregående Skole først, får 4 tilleggspoeng.Søkere til Vg2 som har gått Vg1 på annen skole blir tatt opp på bakgrunn av karakterer fra Vg1, og likedan til Vg3 på grunnlag av karakterene fra Vg1 og Vg2.

Tildeling av skoleplass skjer i løpet av mars måned for dem som har søkt innen 1. mars, med svarfrist rundt 1. april. Søkere som har fått tilbud om plass får også tilsendt informasjon og kontrakt som må returneres til skolen.

Søkere etter 1. mars kommer med i inntak som gjøres etter 1. inntaket, dersom det blir ledige plasser.

De som har brukt opp ungdomsretten og er voksne eller skal ta enkeltfag, må normalt søke til Danielsen Intensivgymnas.

Inntaksreglement 2024-2025Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål, for eksempel til søknadsprosedyren, til det å være elev ved Danielsen Videregående Skole, eller annet.

Åpningstider i resepsjonen:
Mandag-fredag kl. 08.15-11.15 og 11.45-15.00