Studietilbud
/
Studiespesialisering

Studietilbud

Danielsen Videregående Skole tilbyr studiespesialiserende utdanningsprogram på videregående trinn 1, 2 og 3.

Søk skoleplassKRIK-linjen

Om studiespesialisering på Danielsen VGS

På studiespesialiserende programområde kan du velge å gå på det vanlige tilbudet innen studiespesialisering, eller du kan velge KRIK-linjen. Dette er en fordypningslinje innenfor studiespesialisering som har fokus på breddeidrett. Det vil bli gitt et tilbud om KRIK-linjen og mer informasjon om disse fordypningslinjene ved svar på inntak.

Studiespesialisering

Vi har flere linjer du kan velge mellom på studiespesialisering. Du kan også velge mellom svært mange programfag når du går i Vg2 og Vg3.

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Dette er faget for deg som er kreativ og interessert i IT, nettverk og visuelle uttrykksformer. Etter 2 år på skole kan du gå ut i lære. Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Heading

Dette er faget for deg som er kreativ og interessert i IT, nettverk og visuelle uttrykksformer. Etter 2 år på skole kan du gå ut i lære. Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Dette er faget for deg som er kreativ og interessert i IT, nettverk og visuelle uttrykksformer. Etter 2 år på skole kan du gå ut i lære. Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse før eller etter læretiden.

Undervisningstilbud og linjer

KRIK-linjen

Har du lyst på en mer aktiv skolehverdag? Da kan KRIK-linjen være noe for deg!

KRIK-linjen er en fordypningslinje på studiespesialisering med ekstra fokus på programfaget Breddeidrett eller Friluftsliv*. Hvilket fag man ønsker velger man når man får tilbud om skoleplass. Breddeidrettsfaget og Frilufsfaget har et omfang på 5 uketimer i Vg1. Du vil også få tilbud om å ta Breddeidrettsfaget eller Friluftslivsfaget* i Vg2.

Når du går KRIK-linjen vil du i i Vg1, Vg2 og Vg3 få muligheten til å være med på ulike spennende ekskursjoner med actionfylte aktiviteter!

Både gjennom Breddeidrettsfaget, Friluftslivsfaget og ekskursjonene ønsker vi at elevene skal få oppleve naturen, lære seg nye aktiviteter, samarbeide med andre og få et godt sosialt samhold med sine medelever.

Ved å bruke KRIK-navnet ønsker vi å spre idrettsglede, trosglede og livsglede! Her skal elevene få muligheten til å blomstre i faglig utvikling, personlig utfoldelse og i møte med Guds kjærlighet.

På grunn av ekskursjonene er det et tillegg i skolepengene per måned for 2024-25;

  • 360,- pr. måned i Vg1
  • 530,- pr. måned i Vg2
  • 780,- pr. måned i Vg3

Vi håper å se akkurat deg på KRIK-linjen!

*Forutsetter at tilstrekkelig antall elever velger programfagene.

Vg2 i USA

Hvert år reiser inntil 30 elever på Vg2 studie-spesialisering til våre to kristne samarbeidsskoler i USA. Disse fortsetter i Vg3 når de kommer tilbake til Norge.

Tilbudet er godkjent av Kunnskapsdepartementet og baserer seg på en avtale med USA-skolene om faglig tilrettelegging slik at elevene har et best mulig grunnlag for å følge undervisningen når de kommer hjem i Vg3.

Det blir gitt noe ekstraundervisning i sentrale fag når elevene er i USA og når de kommer tilbake til Norge. Lærere og skoleledelsen besøker USA-skolene ved flere anledninger. Skolens egne elever i Vg1 har fortrinnsrett.

Skoleåret 2023/2024 får elevene støtte fra Statens Lånekasse for utdanning til delvis dekning av skolepenger (85 %). De får også borteboerstipend og reisestipend. Stipend-ordningene fra Lånekassen er på ca kroner 157 000 for skoleåret 2022/2023. Elevbetalingen er i tillegg til dette på ca kroner 75 000,-. Lommepenger kommer i tillegg.

Hillcrest Lutheran Academy

www.ffhillcrest.org
Internatskole med 250 elever fra 7. – 12. årstrinn.
Beliggenhet: Fergus Falls, Minnesota.
Eies av Lutheran Brethren.

DSC_2550
Hillcrest Lutheran Academy

Cuyahoga Valley Christian Academy

www.cvcaroyals.org
Eksternatskole med 800 elever fra 7. – 12. årstrinn.
Beliggenhet: Cuyahoga Falls, Ohio, nær byen Akron.
Interkonfesjonelt eierskap.

Cuyahoga Valley Christian Academy

Matematikk R1 i Vg1

Skolen tilbyr matematikk R1 i Vg1 for elever som har fullført matematikk 1T i løpet av ungdomsskolen.

Dette betyr at man kan at matematikk R2 i Vg2 og dermed bli ferdig med dette faget 1 år tidligere. Det gir mulighet for å fordype seg i andre fag i Vg3, og mulighet til å ta universitetsfag i samarbeid med Universitetet i Bergen i Vg3.

Påbygg (Vg3)

Du kan også ta påbygg til generell studiekompetanse her etter to år på yrkesfaglig utdanningsprogram.

Stort utvalg av programfag

Skolen har flere parallellklasser med studiespesialiserende utdanningsprogram på hvert årstrinn. Derfor har vi anledning til å gi elevene et allsidig og variert tilbud av programfag.

Fremmedspråk

Hos oss har vi følgende fremmedspråk: Spansk I, Spansk I+II (for dem som ikke har hatt 3 år med fremmedspråk på ungdomsskolen), Spansk II og Tysk II. Vi vurderer alltid å tilby Fransk II dersom det er mange som ønsker dette språket. De som har hatt andre fremmedspråk enn spansk på ungdomsskolen, kan skifte språk til Spansk I og blir da ferdig med språk etter 2 år på videregående skole.

Programfag

Programfagområde

Språk, samfunnsfag, og økonomi

Programfag vg2

Engelsk 1, Rettslære 1, Markedsføring og ledelse 1, Sosiologi og sosialantropologi, Psykologi 1, Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1, Breddeidrett 1, Breddeidrett 2.

Programfag vg3

Engelsk 2, Spansk II, Rettslære 2, Markedsføring og ledelse 2, Politikk og menneskerettigheter, Sosialkunnskap, Psykologi 2, Entreprenørskap og bedriftsutvikling 2, Breddeidrett 3

Programfagområde

Realfag

Programfag vg2

Fysikk 1, Kjemi 1, Biologi 1, Teknologi- og forskningslære 1, Matematikk R1, Informasjonsteknologi 1

Programfag vg3

Fysikk 2, Kjemi 2, Biologi 2, Matematikk R2

På studiespesialiserende programområde kan du velge å gå på det vanlige tilbudet innen studiespesialisering, eller du kan velge fordypningslinje for KRIK-linjen, som har fokus på breddeidrett. Det vil bli gitt tilbud om KRIK-linjen og mer informasjon om denne ved svar på inntak.

Søk studieplass

Grunnlaget for inntak til Vg1 er karakterene i fra første halvårsvurdering til jul fra 10. klasse og avsluttende karakterer fra 8. og 9. klasse. Eventuelt vitnemål dersom du er ferdig med 10. klasse. For Vg2 og Vg3 er grunnlaget alle karakterer fra Vg1 og Vg2, og 1. halvårskarakterer for inneværende år dersom du går i Vg1 eller Vg2 nå.
Søkerne rangeres etter poengsum som regnes ut på samme måte som for de offentlige skolene.